Hoewel ze niet graag sport, is ze wel verslingerd geraakt aan yoga. Lees hier hoe blogster Lili Barbery-Coulon overstag ging!
Wie is Lili?
De voormalige beautyredactrice van het tijdschrift Vogue werkte vier jaar lang als hoofdredacteur beautynieuws van 'M Le Magazine du Monde'. Toch heeft Lili Barbery-Coulon de geschreven pers de rug toegekeerd om zich geheel te wijden aan haar blog over beauty, welzijn en levenskunst. Zo maakt ze ons dagelijks deelgenoot van haar lifestyle en al haar liefhebberijen op lilibarbery.com.

"Ik heb altijd een hekel gehad aan lichamelijke inspanning. Toen ik andere mensen hoorde vertellen dat ze echt niet meer zonder hun workout in de sportschool of hun wekelijkse zwemtraining zouden kunnen, begon ik me af te vragen van welke planeet ze afkomstig waren. Wat zijn dat voor rare masochisten? Hoe hard ik ook mijn best deed om een sportieve activiteit te vinden die me wél beviel, sporten was hoe dan ook een lijdensweg en sowieso zonde van mijn tijd.
Onverwachte 180 graden ommezwaai
In september 2016 heeft één van mijn vriendinnen me weten over te halen om een keer mee te gaan naar haar Kundalini yogales. Ik had me laten vertellen dat bij deze vorm van yoga vooral het lage deel van de wervelkolom gemobiliseerd wordt, precies de plek waar ik last van chronische pijn had. Ook begreep ik dat er mantra's in het Sanskriet gezongen werden, wat ik nou niet bepaald geruststellend vond. Maar toen gebeurde er iets onverwachts. Voor de eerste keer in mijn leven lukte het me om mijn verstand uit te schakelen. Doordat ik me moest concentreren op de dynamische bewegingen van alle yogahoudingen en me met mijn ogen dicht moest focussen op mijn ademhaling én op het punt tussen mijn wenkbrauwen, had ik geen tijd meer om na te denken over mijn to-dolijstjes of andere zaken waar ik normaal gesproken door afgeleid word. Anderhalf uur lang was ik alleen maar bezig geweest met mijn eigen ik. Ik herinner me nog het intens weldadige gevoel dat ik na afloop van de les ervoer. Alsof ik zweefde, maar vooral ook een gevoel van veiligheid. Omdat deze ervaring me intrigeerde, ben ik de volgende les weer gegaan en ben ik de lichamelijke voordelen gaan observeren die ik les na les vaststelde.
Op weg naar innerlijke stilte
Geen last meer van lage rugpijn of slapeloosheid. Geen onverklaarbare vreetbuien of stressaanvallen meer. Al heel gauw vond ik de tijd om twee keer per week te gaan, wat best bijzonder is als je mijn wekelijkse werkrooster kent. In januari 2017 heb ik zelfs de overstap gemaakt naar drie sessies per week. Ik was zelf ook verrast toen ik mezelf erop betrapte dat ik in mijn eentje oefeningenreeksen aan het herhalen was. Mensen uit mijn omgeving merkten al snel dat mijn lichaam aan het veranderen was. Maar de echte verandering heeft zich in mijn hoofd voltrokken: via yoga ben ik in contact gekomen met een onuitputtelijke bron van vreugde.
Een zone die binnenin ons straalt en die alleen maar gestimuleerd hoeft te worden om je creativiteit te bevorderen en je zelfvertrouwen op te krikken. Doordat ik mijn innerlijke stilte leerde ontdekken, zijn mijn gedachten ook helderder geworden en is mijn intuïtie sterker geworden. Tegenwoordig zie ik yoga niet meer als een sport. Het is een permanente scholing die me leert de realiteit te accepteren en me aan te passen aan alle beproevingen.
Ik behoor nu ook tot de club van mensen die "niet meer zonder zouden kunnen"!
Ben jij sportverslaafd of heb je er net een hekel aan? Deel het met ons in de comments!